Välkommen till en blogg om jazz och blues!

Varmt välkommen till denna blogg där allt handlar om jazz och blues – dessa fantastiska musikstilar som det är svårt att inte uppskatta. Med jazzens drygt hundraåriga arv och bluesen med sina rötter ännu längre tillbaka i tiden, finns det mycket att skriva om, tänka kring och uppmärksamma. Med nutidens alla olika varianter, idéer och fusioner inom jazzens och bluesens område finns det minst lika mycket att ta upp som handlar om vad som händer idag. Det finns med andra ord gott om material för att fylla en blogg.

Med fokus på nutiden

Både jazzen och bluesen har en fascinerande historia, men vi har valt att ha fokus framför allt på nutiden. Vi har också valt att fokusera på Sverige, även om hela världen är fylld av bra musik. Här på bloggen ska vi försöka samla det som kan vara intressant om jazz och blues i Sverige idag. Vad finns det för jazzklubbar, festivaler och andra evenemang? Vi ska försöka uppmärksamma det som finns. Vi vill också kommentera de viktigaste nyheterna inom jazzens och bluesens värld, och ibland nyheter som påverkar musiklivet även om de inte egentligen handlar om musik.

Vilken jazztyp är bäst att ha i bakgrunden när du gör annat, och finns det egentligen några jazzfilmer? Hur hänger bluesen ihop med dagens rika musiklandskap med pop, rock och elektronisk musik? Vi ska försöka svara på frågor du inte ens visste att du hade och kanske ibland också svara på några av de frågor som det är vanligast att man har.

Det du kan vara säker på är att det här är en blogg av människor som har blues och jazz i hjärtat. Vi önskar att fler förstod hur bra de här musikstilarna är. Hur det går att hitta kraft, tröst och hopp i musiken, för att inte tala om hur mycket inspiration det finns att hämta där.