Om bloggen

Jazz och blues är två musikstilar som är nära besläktade och likt många andra älskar vi dem båda. Vi hade så mycket tankar och idéer om vad som skulle passa på en blogg att det till slut blev ohållbart att inte skapa den där bloggen vi gick och tänkte på. Här är den nu! Och här är vi nu, och du som läser. Det är vi glada för, det känns ju meningslöst att skriva till ingen alls.

Vilket fokus har vi?

Vårt fokus ligger på nutida jazz och blues och vad som händer i Sverige. Eftersom även artister från andra delar av världen kommer hit kommer vi inte avgränsa oss till svenska artister, men vi ska inte heller försöka skriva om allt som händer i hela världen. Det hade varit roligt, men vi kom fram till att det skulle bli övermäktigt för oss. Bättre att göra ett val och hålla sig till det.

Även om avgränsningen är en del av idén med bloggen kommer vi förmodligen halka utanför den ibland. Det är ju så intressant med historia, och roligt att tänka på hur den påverkat nutiden! Minst lika intressant är saker som händer på andra håll, utanför vårt land. Så då och då kanske det kommer dyka upp en text om något annat, men vårt fokus är Sverige idag. Vad händer här, vad finns det för klubbar, föreningar och festivaler? Vilka är de viktigaste nyheterna på området? Det är vad du kan lita på att hitta hos oss. Hittar du något mer kan du se det som en bonus.