Jazz i bakgrunden

Självfallet är jazz en musikstil som passar bra att lyssna koncentrerat på. Att sitta och uppmärksamma alla små idéer och geniala drag i musikernas olika solon är ett sant nöje, men det är inte det enda sättet musikstilen går att lyssna på.

Tradjazz i bakgrunden

Håller du på med någon hobby, oavsett om det är att snickra dig ett nytt bord eller att spela online på Yobetit casino Sverige, så kan tradjazz vara den bästa musikstilen att ha på i bakgrunden. Det går emot de flestas spontana känsla, många väljer något lugnt och utslätat som möjligt när det handlar om bakgrundsmusik. Tradjazz är en traditionell, gammaldags och lite struttig form av jazz som är allt annat än lugn – och just det gör att den passar så bra. Med den sortens musik i bakgrunden hålls energin uppe. Det är dessutom ett slags musik som det är lätt att bli glad av, så om du råkat räkna fel när du sågade till ett bordsben eller om du drabbas av andra missöden är det musik som kan hjälpa dig att ta nya tag.

Tradjazz har ett lite dåligt rykte. Jazz överlag har rykte om sig att bara rikta sig till äldre män, vilket inte är helt sant. Eftersom en stor del av publiken består av äldre män är det trots allt inte ett konstigt rykte. Tradjazz tyngs förutom det av den förutfattade meningen att det handlar om en gammal, dammig och svårtillgänglig form av jazz. Att den är gammal råder det inget tvivel om. Den står stadigt förankrad i den jazz som utvecklades i början av förra århundradet. Men dammig är den inte och inte så svår som många tycks tro. Kanske att det kan vara lagom att sätta på den i bakgrunden för att se om den är så illa som fördomen säger eller om det är sant att den kan ha uppiggande effekt.